Gairebé mig milió de catalans utilitza la bicicleta cada dia

MAR VILA PRUNEDA (@marrvp). Més de 450.000 persones, un 7,3% de la població, utilitzen la bicicleta diàriament a Catalunya. Aquest percentatge s’ha duplicat respecte l’any 2006 segons les dades del Baròmetre de la bicicleta presentat ahir pel director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores. Aquesta comparativa evidencia una tendència positiva en l’ús de la bicicleta per a trajectes quotidians.

Gràfic sobre l'augment de l'ús diari de la bicicleta (2006-2014) Font: Baròmetre de la bicicleta 2014

Gràfic sobre l’augment de l’ús diari de la bicicleta a Catalunya (2006-2014) Font: Baròmetre de la bicicleta 2014

L’estudi, encarregat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, pretén analitzar l’ús de la bicicleta per adequar-hi les polítiques relacionades amb aquest transport, com la convivència amb altres usuaris i vehicles, les infraestructures dedicades o els diferents usos i estratègies de mobilitat.

Fins un 44,5% de la població́ utilitza la bicicleta amb alguna freqüència, prop de 2,8 milions de persones. Els criteris mediambientals en utilitzar la bicicleta a la ciutat prenen més protagonisme entre la població. La correlació entre la reducció de la contaminació ambiental amb l’augment de l’ús de la bicicleta té cada vegada més pes. Per tant, es corrobora el seu ús com una necessitat ambiental.

La salut, la mobilitat, el seu caràcter no contaminant, econòmic i ràpid són els principals beneficis que en destaquen els usuaris. La majoria convergeix en els avantatges que té la circulació en bicicleta per les urbs, sense haver-hi gaire diferència amb els anys precedents. A Barcelona, els beneficis en la mobilitat són els més rellevants. Com a inconvenients, en el Baròmetre es destaca la perillositat i la manca d’infraestructures i facilitats pels ciclistes. El govern projecta varies línies d’actuació, com la regulació de l’ús de la bicicleta en el transport públic o l’impuls de la xarxa cicloturística de Catalunya.

Usuari de la bicicleta a la Diagonal de Barcelona.Font: Mar Vila Pruneda

Ciclista a la Diagonal. // Mar Vila Pruneda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s