S’aprova el Pla per protegir ambientalment Collserola

MAR VILA PRUNEDA (@marrvp). La protecció del Parc de Collserola s’incrementarà gràcies a l’avanç del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i el Paisatge (PEPNat), aprovat pel ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest Pla recull accions destinades a protegir els principals actius ecològics del territori metropolità, centrant-se en la protecció urbanística i mediambiental.

Després d’haver fet una diagnosi de la situació del parc, se n’han extret 21 línies estratègiques i una desena d’objectius. Entre aquests destaquen el manteniment i millora de les condicions ambientals i la seva biodiversitat, la gestió sostenible del seu ús social o el foment de l’economia verda. A més, també es destaca el manteniment del patrimoni arquitectònic, històric i cultural.

Com a línies d’actuació a nivell ecològic i ambiental, es farà un inventari exhaustiu de totes les formes de vida que tenen el seu hàbitat a Collserola, i com afecta el canvi climàtic sobre elles. La voluntat és promocionar Collserola com un espai saludable i de benestar, facilitant-se el seu accés amb transport públic, bicicleta o a peu.

El que ha portat a iniciar aquest recorregut ha estat l’augment dels visitants i activitats esportives i lúdiques, i substituirà el Pla vigent des de l’any 1987.

El Parc de Collserola suma 8.295 hectàrees protegides, i el formen nou municipis: Barcelona, Sant Cugat, Cerdanyola, el Papiol, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat.

El Parc de Collserola suma 8.295 hectàrees protegides, i el formen nou municipis: Barcelona, Sant Cugat, Cerdanyola, el Papiol, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat (Captura de Google Maps)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s