La Generalitat presenta un nou pla per a la internacionalització de les empreses de medi ambient

El Pla de Medi Ambient 2015 del Departament de Territori i Sostenibilitat recull serveis i eines de suport pel desenvolupament de programes europeus i internacionals per a les empreses del sector

IMG_8838

La Presentació del Pla de Medi Ambient 2015, durant l’explicació de la Contractació Pública Internacional. //Clàudia Sacrest

CLÀUDIA SACREST (@csacrestm). La Generalitat va presentar dijous el Pla de Medi Ambient 2015 a través d’ACCIÓ, dirigit a les empreses que treballen a diferents àmbits del sector de medi ambient com seria la mobilitat sostenible – que inclou l’automòbil – i les energies renovables o smart energy. La iniciativa, principalment per a PIMES, té com a objectius oferir serveis personalitzats per emprendre i desenvolupar projectes d’internacionalització, obrir camins amb l’ajuda de la diplomàcia econòmica de la Generalitat de Catalunya i promoure la captació d’inversions.

El Pla de Medi Ambient 2015 ofereix serveis com el d’informació periòdica de convocatòries, avisos de licitacions, assessorament individualitzat per a l’elaboració de propostes o actes de visibilitat a les institucions multilaterals a través dels Centres de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Washington i Brussel·les.

Les empreses poden optar a subvencions, encarades a recerca de finançament per a convocatòries dels projectes com el programa europeu LIFE o el Fons pel Medi Ambient Mundial. També es pot optar a licitacions, és a dir, aconseguir contractacions de serveis o productes. La Comissió Europea ofereix licitacions en els àmbits de l’aigua, residus, descontaminació o rehabilitació de zones industrialitzades.

Informació pràctica per a les empreses:

  • Data límit d’inscripció: 23 de febrer
  • Inici d’activitat: 4 de març
  • Durada: 12 mesos
  • Quota d’inscripció: 2400€ + IVA
  • Nombre màxim de participants: 15

Des de la Direcció General de Polítiques Ambientals es va donar a conèixer l’estratègia “Catalan projects to the World” per promocionar internacionalment el sector econòmic del medi ambient i que va culminar amb la projecció del vídeo de la campanya. També va posar en coneixement un directori on hi ha 123 empreses del sector dedicades a la gestió integral de l’aigua, reciclatge i reutilització, ús eficient dels recursos, mobilitat sostenible i smart energy. La finalitat és visibilitzar el sector i promoure les interrelacions entre les empreses.

La presentació del pla va girar al voltant de l’economia verda i circular, concepte amb el que ja es treballa a nivell de les Nacions Unides i Unió Europea i que pretén potenciar el creixement econòmic i l’ocupació amb empreses més sostenibles i competitives. En definitiva, la base de l’economia verda són les baixes emissions de carboni, la utilització de recursos d’una forma inclusiva per a la millora del benestar i equitat social, de manera que es pretén un desenvolupament sostenible tan en la dimensió ambiental com en l’econòmica i social.

IMG_8841

El Pla del Medi Ambient 2015, dins el marc de l’economia verda. // Clàudia Sacrest

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s