El projecte Life+Respira estudia com els ciclistes estan exposats als contaminants de la ciutat

La Universitat de Navarra analitzarà els nivells de contaminació atmosfèrica a través d’un centenar de ciclistes, un dels col·lectius més afectats

IMG_0566

Ciclistes a la Diagonal de Barcelona // Mar Vila

CLÀUDIA SACREST (@csacrestm). La Universitat de Navarra ha anunciat 114 voluntaris pel projecte Life+Respira que facilitaran la mesura de la contaminació atmosfèrica en què estan exposats els ciclistes. Cada voluntari haurà de portar a la seva bicicleta sensors electroquímics que analitzaran la qualitat de l’aire durant els desplaçaments a Pamplona.

Els ciclistes són els més afectats en la qüestió de la contaminació atmosfèrica en nuclis urbans i grans ciutats com Barcelona o Madrid, tant per la seva proximitat amb el trànsit rodat i els tubs d’escapament com per l’elevada freqüència respiratòria que requereix. Segons el que explica aquesta iniciativa, un ciclista inhala fins a tres vegades més contaminants que un vianant.

Per aquest motiu, els sensors utilitzats estan preparats per a mesurar els gasos com el monòxid de carboni (CO), diòxid de nitrogen (NO2), monòxid de nitrogen (NO) i ozó (O3). Les dades recollides s’utilitzaran per a dissenyar un mapa de les rutes més saludables pels usuaris de bicicleta.

L’estudi compta amb el finançament del programa LIFE de la Unió Europea fins al juny del 2017. Life+Respira pretén demostrar que a través de les noves tecnologies i nous plantejaments de gestió urbana – com potenciar la mobilitat sostenible – es pot reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire. Totes les seves accions van dirigides als àmbits de medi ambient urbà, qualitat de l’aire i salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s