Els objectius ambientals d’Europa es quedaran sense complir

Un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient avisa que la majoria dels objectius de la UE proposats pel 2050 no es compliran si es segueix aquest ritme

CLÀUDIA SACREST (@csacrestm). L’informe d’avaluació “Estats i perspectives 2015” publicat aquest mes de març per l’Agència Europea de Medi Ambient revela que malgrat les millores i avenços en les polítiques mediambientals, encara ens trobem a mig camí per a arribar a la meta màxima de l’any 2050: “viure bé, dins els límits del nostre planeta”. El document afirma que si no s’accelera el ritme els objectius no es podran assolir.

L’informe apunta unes tendències desiguals en matèria de contaminació de l’aire i els seus riscos per a la salut i reitera que encara no s’ha reflectit cap avenç de les polítiques aplicades per complir amb els objectius. Pel que fa a les demandes de transport i els impactes mediambientals que hi van associats, el suspens encara ha sigut amb més baixa nota segons el que havia establert la UE a 20 anys vista.

Tot i això, la contaminació atmosfèrica no és l’aspecte que n’ha sortit més malparat. Segons l’Agència Europea de Mediambient, els límits i objectius fixats en emissions de gasos de l’efecte hivernacle són els que mostren tendències més negatives juntament amb les polítiques en matèria de productes químics i les seves conseqüències en la salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s