Assumpta Farran: “No pot ser que la contaminació ens surti gratuïta”

La Directora general de Qualitat Ambiental explica quines són les mesures que creu que s’haurien d’aplicar per reduir la contaminació atmosfèrica a les ciutats i reflexiona sobre el paper de l’Administració en la protecció del que respirem 

ANDREA ZAMORANO (@zp_andrea). L’Assumpta Farran és des de fa 4 anys la Directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest organisme és l’únic de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de reduir la contaminació atmosfèrica. 

Farran, que és física de l’atmosfera, confessa que és impossible aplicar les mesures radicals que demanen alguns experts. Segons ella prohibir no és la solució, ho és  conscienciar i fer pagar a aquell que contamina. La finalitat d’aquesta recaptació seria beneficiar al que neteja utilitzant el transport públic o comprant un cotxe elèctric.

A. Farran: “Dins la meva pròpia casa m’ha costat molt convèncer”

En aquest segon vídeo Farran ens relata les dificultats internes que impedeixen aplicar les mesures que sopesa en la primera part de l’entrevista. Considera que la principal dificultat és convertir la problemàtica sobre el que respirem en una prioritat per l’Administració i diu que això només es pot fer si creix la demanda social. 

També valora el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire (PAMQA), que ha desenvolupat la Direcció General de Qualitat Ambiental. Afirma que el Pla és molt exigent: per això s’han necessitat 3 anys per aprovar-lo. D’altra banda, lamenta que s’hagi confòs el debat sobre canvi climàtic amb la millora de la qualitat de l’aire.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s